sentx100 | SANTA CATERINA (VIC)
15411
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15411,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

SANTA CATERINA

Vic

A partir del mes març, començarem el projecte a l’escola Santa Caterina de Vic. Hi participaran tots els cursos de primària, i cada un treballarà un aspecte diferent de la pràctica artística. Els nens i nenes exploraran les seves emocions a través de la música, les arts visuals, la dansa o el teatre, i durant un trimestre l’escola s’omplirà de les seves obres i de la seva creativitat.

 

Cada grup farà activitats que giraran al voltant d’eixos diferents:

 

Els grups de 1r i 3r coneixeran autors i moviments artístics de l’art contemporani i a partir d’aquí faran les seves pròpies creacions, utilitzant materials i tècniques diverses. Al llarg de les sessions descobriran que l’art no només ajuda a reconèixer les pròpies emocions i a compartir-les, sinó que és un vehicle excel·lent per expressar-les. De tant en tant, les sessions les dirigiran alguns artistes que parlaran de les seves obres i ajudaran els nens i les nenes a descobrir el plaer de la creació artística.

Els grups de 5è i 6è faran una sèrie de projectes que s’emmarquen dins de l’art urbà. Coneixeran alguns creadors que han escollit portar a terme les seves obres als carrers de les ciutats per fer arribar la seva veu al màxim de gent possible. Tal com fan els artistes, els nois i noies dels últims cursos de primària es serviran de diferents disciplines com les intervencions artístiques, el grafit, la performance o el cartellisme per denunciar injustícies i fer visibles els problemes que els preocupen. Aquestes obres es portaran a terme a la ciutat de Vic durant els mesos de març, abril i maig, i algunes d’elles contaran amb l’assessorament d’artistes amb experiència en aquests terrenys.

 

Els grups de 2n i 4t s’endinsaran en el món de l’expressió a través de la veu, la dansa i el teatre. Es treballarà la presència corporal i escènica, com també la presència vital de les emocions i com les gestionem. A través de cançons, exploraran una part més intuïtiva i creativa, on s’exploraran tècniques vocals com el Voice Craft, tècniques teatrals com el Daulte o nocions de dansa partint d’un punt totalment lliure de convencions, connectant amb el que se sent en cada moment.

GALERIA D’IMATGES

El projecte Sentx100 a l’escola Santa Caterina