Durant els cursos 2017-2018 i 2018-2019 hem fer el projecte Sent x 100 a l’escola Dominiques Vic, un centre que, des de fa molt temps, té com a eix fonamental el treball de les emocions. Hi han participat tots els grups de primària, i cada un ha treballat un aspecte diferent de la pràctica artística. Al llarg d’aquests dos anys, els nens i nenes han explorat les seves emocions i han desenvolupat la creativitat a través de la música, la dansa, el teatre, les arts visuals, el disseny gràfic i la impressió 3D.
En aquest procés s’hi han afegit alguns artistes de diferents disciplines que han compartit el seu saber, la seva experiència i la seva passió per l’art. Ha estat un luxe comptar amb aquestes col·laboracions. Moltes gràcies Ju, Josep M. Roma, Nan Orriols, Iris Serrano, Carles Arumí, Núria Vall i Ona Fusté.
Els nens i nenes s’han endinsat en el món de l’expressió a través de la veu, la dansa i el teatre. Han treballat la presència corporal i escènica, i també la presència vital de les emocions i com les gestionem. Les cançons han servit per explorar una part més intuïtiva i creativa amb tècniques vocals com el Voice Craft, tècniques teatrals com el Daulte o nocions de dansa partint d’un punt totalment lliure de convencions, connectant amb el que se sent en cada moment.
Dins de la part d’arts visuals s’han explorat dos eixos: Art x emocions i Art urbà. Per completar aquest procés i poder conèixer algunes obres de primera mà, cada grup ha visitat alguna institució artística: ACVic, la Galeria El Carme i la Fundació Miró.
Art x emocions: els grups de 1r a 3r han conegut autors i moviments artístics de l’art contemporani i a partir d’aquí han fet les seves creacions, utilitzant materials i tècniques diverses com la pintura sobre paper, la pintura mural, el collage, el light painting o les instal·lacions. Han descobert que l’art no només ajuda a reconèixer les pròpies emocions i a compartir-les, sinó que és un vehicle excel·lent per expressar-les. Aquest descobriment no l’han fet sols sinó que han vingut diversos artistes a parlar de les seves obres i els han ajudat a experimentar el plaer de la creació.
Art urbà: el cicle superior de primària ha conegut alguns dels creadors més importants de l’art urbà i han comprovat que l’art es pot veure als museus i també als carrers, places i locals dels pobles i ciutats. Els nens i nenes han explorat disciplines com les intervencions artístiques, el grafit, la performance o el cartellisme i, a través de les seves obres, han denunciat injustícies i han fet visibles els problemes que els preocupen.