sentx100 | LA SINIA (VIC)
15200
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15200,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

LA SINIA

Vic

El projecte es va desenvolupar durant 2016 i 2017. Va suposar una transferència de coneixement de la UVic-UCC al territori.

 

És tractava un projecte interdisciplinari pilot que va néixer amb la voluntat de poder-lo extrapolar, amb les pertinents adaptacions contextuals, a totes les escoles de la ciutat de Vic i del territori. El projecte es va centrar inicialment a l’Escola de la Sínia de Vic, amb l’Obra Social de la Caixa. Aquesta escola destaca per ser referent en innovació educativa i la consciència de garantir el benestar emocional dels infants per garantir l’èxit escolar.

Tallers de promoció del benestar emocional

 

Hi ha diversos factors que poden impactar el benestar psicosocial dels infants, generant quadres com l’ansietat, etc., que posen en risc el seu aprenentatge escolar. Això suposa una situació de risc de fracàs escolar que va lligat a l’exclusió social. Per això, al projecte es van desenvolupear tallers de promoció del benestar emocional. L’estratègia està basada en l’apoderament dels professors i dels pares a través de capacitacions de com garantir el seu benestar emocional. Els infants tenen un paper actiu, aprenent a gestionar el sèu benestar emocional a partir de l’art. L’art i la cultura juguen un rol fonamental en el projecte, juntament amb la teràpia ocupacional.

 

És important que els infants puguin gaudir de les activitats extraescolars, que són fonamentals pel desenvolupament dels infants. Es desenvolupen activitats extraescolars lligades al seu desenvolupament emocional, a partir de tallers com la dansa (Hip-Hop…), l’art urbà, el teatre, el grafiti, o els contes.

 

Es va treballar amb un grup d’artistes de primer nivell que participen activament en el projecte: Ju, Asha Miró, Guillem Roma, Edna (Sould Sisters), Josep Maria Roma o Paula Valls. Destaca la col·laboració de la Fundació Atlàntida, o la Big Band Jazz de l’Escola de Música de Vic.

GALERIA D’IMATGES

El projecte Sentx100 a l’escola La Sínia

ALGUNS DELS NOSTRES ARTISTES

Aquí podeu veure les cares d’alguns dels infants que hi ha darrere d’aquest projecte!